Палачинки със суроватка
2-3 яйца
2 чаши брашно
2 чаши суроватка
1 бакпулвер
1-2 с.л. захар
1/2 ч.л сол
1-2 с.л какао по желание
Чукват се яйцата в купа, прибавя се солта и захарта. Разбива се с миксер и постепенно на части се добавят брашното и суроватката. Накрая се добавя бакпулвера. Оставя се настрани да си почине сместа за 5-10 минути. През това време се приготвя тиган с незалепващо покритие. Загрява се и палачинките се изпичат. Когато направим половината можем да оцветим останалите в кафяво. За целта се разтваря какаото в малко вода и се прибавя към сместа. Останалите палачинки се приготвят по същия начин. Приятен апетит!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата! Откакто я открих,правя палачинките единствено със суроватка. Стават много сполучливи и оползотворявам суроватката, която ми остава от правенето на сирене.
ОтговорИзтриванеСамо бакпулверът ми идва в повече, защото палачинките стават на дупчици. Затова слагам само една трета от указаното в рецептата количество.
Страхотни палачинки станаха! Браво ! супер рецепта!
ОтговорИзтриване