Кашкавал на фурна
250 гр кашкавал
4 яйца
1,5 чаша прясно мляко
4-5 с.л. брашно
масло
сол
Първо се опитва кашкавала и се преценя има ли нужда от сол в ястието. Ако е от много солените кашкавали не се налага, но има и по безсолни варианти, в които е необходимо да се добави малко сол към сместа. Кашкавала се настъргва. Яйцата се разбиват с брашното, постепенно се добавя прясното мляко и кашкавала. Правоъгълна тавичка се намаслява и се изсипва сместа. Пече се в загрята на 220 градуса фурна до приятен загар. И имаме чуден кашкавал за гарнитура или основно ястие.
Любим вариант на кашкавала - много лесен и мързелив. Често го слагам в тавата върху хартия за печене и по някое време - отгоре, тънки резенчета бекон (или каквото има) и навивам на руло.
ОтговорИзтриванеПросто приказка...
Направо ме зарадва с твоя вариант
Много отдавна не бях правила, наистина е много лесен и мързелив. Идеален е със салатка за по-лека вечеря. Пак ми даваш хитра идея с бекончето, така признавам си не съм правила.
Изтриване