за рибата:
4 охладени пъстърви
1-2 лимона
олио
сол
за салатата:
картофи
лук
олио
оцет
сол
Първо беля картофите и ги слагам в тенжера да се сварят. През това време измивам пъстървите, слагам ги върху хартия за печене. Овкусявам със сол отвън и отвътре и поливам с олио. Режа лимона на резени и пъхвам по 2-3 парчета в коремната кухина. Слагам във фурната и пека до готовност. Варя картофите докато омекнат, след това изцеждам водата. Още докато са топли вадя един по един с лъжица в купа. Разчупвам с лъжица картофите, получава се нещо средно между картофена салата и пюре. Нарязвам лука на полумесеци(много красиво и вкусно се получава със зелен лук). Овкусявам салатата със сол, оцет и олио още докато е топла и сервирам веднага с пъстървата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар