Търсене в този блог

събота, 7 февруари 2015 г.

Печена пъстърва с топла картофена салата


Харесвам пастървата, защото е достъпна и вкусна. Приготвям я по много семпъл начин, но въпреки това става чудна. Особенно в комбинация с топлата ми картофена салата. Нищо особенно, само вкус и традиция. Ето как ги приготвям:


за рибата:
4 охладени пъстърви
1-2 лимона
олио
сол

за салатата:
картофи
лук
олио
оцет
сол


Първо беля картофите и ги слагам в тенжера да се сварят. През това време измивам пъстървите, слагам ги върху хартия за печене. Овкусявам със сол отвън и отвътре и поливам с олио. Режа лимона на резени и пъхвам по 2-3 парчета в коремната кухина. Слагам във фурната и пека до готовност. Варя картофите докато омекнат, след това изцеждам водата. Още докато са топли вадя един по един с лъжица в купа. Разчупвам с лъжица картофите, получава се нещо средно между картофена салата и пюре. Нарязвам лука на полумесеци(много красиво и вкусно се получава със зелен лук). Овкусявам салатата със сол, оцет и олио още докато е топла и сервирам веднага с пъстървата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар