Супа от червена леща
250 грама червена леща
2 малки глави червен лук
2 моркова
1 глава чесън
червен пипер
чесън на прах
джинджифил на прах
джоджен
риган
олио
сол
магданоз по желание
Слага се тенжера с вода да заври. Прибавят се нарязаните на ситно моркови и лук. След като са врели 5 минути се добавят изчистените скилидки чесън цели. След още 5-6 минути се добавя и хубаво измитата червена леща. Незнам защо й казват червена, като си е напълно оранжева. Както и на червения лук, който си е лилав ;) . След като лещата поври се добавя олиото и подправките. Накрая се добавя сол на вкус. Тук е момента да се сложи нарязания магданоз. Може и да се пасира супичката. И имаме чудесна леща гореща!
Няма коментари:
Публикуване на коментар