Гювечета
1,5 кг свинско месо
1,5 кг картофи
2 глави лук
6 яйца
300 мл доматен сок
1 чаша вино
риган
сол
олио
Месото се нарязва на хапки и се поставя в тенжера с малко мазнина. Задушава се до готовност, и след като остане на мазнина се подправя със сол и риган. Обелва се лука и се нарязва на полумесеци, а картофите на кубчета. Овкусяват се със сол и риган. В шест гювечета се подреждат на дъното лука и картофите, разпределя се виното и доматения сок. Накрая се разделя месото по равно в гювечетата. Ако има нужда се добавя допълнително мазнина. Поставят се в студена фурна и се включва на 220 градуса. След завиране се намалява фурната на 200 градуса. Пече се 1,5-2 часа, като 10 минути преди готовност гювечетата се изваждат и се чуква по едно яйце вътре. Връщат се във фурната и се допичат. Много вкусни и лесни гювечета!
Няма коментари:
Публикуване на коментар