Търсене в този блог

понеделник, 2 февруари 2015 г.

Пържоли в зелев лист


Откакто видях снимката при Ина тези пържолки в зелев лист, реших че при първа възможност ще ги направя. И въобще не чаках дълго, следващия път в магазина взех едно голямо парче свински врат и започнах приготовленията. Обаче много бързах, а и имаше кой да ми се пречка в кухнята и забравих да овкуся пържолите. От това вкуса не пострада много, пък и моето кисело зеле беше много хубаво, и дори само така пак беше невероятно ароматно, крехко и вкусно. Ето как ги приготвих:


Пържоли в зелев лист




8 свински пържоли от врат (около 1.200 кг)
8 листа от кисело зеле
1/2 чаша зелева чорба
1/2 чаша вино
1/2 чаша вода
червен пипер
олио


Първо отделих големи листа от киселата зелка, след това им махнах твърдата част от жилката. Нарязах пържолите, защото месото ми беше цяло парче. Завих всяка пържолка в зелев лист като сърма. Наредих в огнеопорен съд и залях със зелевата чорба, водата и виното. Поръсих с червен пипер и залях с малко олио. Пекох два часа и половина на 220 градуса. Вкусотия!

Няма коментари:

Публикуване на коментар