До преди две лета не бях опитвала песто. Неговия зелен цвят никога не ме е привличал. А и нали не се разбираме с босилека, и като правех асоциацията песто-босилек, оттам и нежеланието да пробвам. Така до един щастлив ден, в който открих магданозеното песто. Плеснох се по челото и открих топлата вода. Най вкусното нещо е препечена филийка с магданозено песто. Закуска за чудо и приказ. Ето я и рецептата:
Магданозено песто
1 връзка магданоз
сока от 1/2 лимон
зехтин
сол
Магданоза се нарязва на едро, поставя се в блендер. Прибавя се сол, лимонов сок и зехтин. Пасира се до финно пюре. И си имаме чуден сос, който може да се използва за месо, риба и зеленчуци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар