Търсене в този блог

четвъртък, 23 юли 2015 г.

Зелена салата с печено цвекло

Харесвам комбинацията от червено цвекло и зелена салата. Понякога я приготвям в салатата на шефа, но този път реших да опитам с печено цвекло. Получи се много вкусна и интересна салата. А част от цвеклото си хапнах само изпечено. Ето я и салатата:


Зелена салата с печено цвекло







1 зелена салата
1 голям домат
2-3 бр. червено цвекло
маслини
черен пипер
ябълков оцет
олио
сол

по желание:
сурови ядки и сирене за поръсване


Цвеклото се измива и почиства с белачка за зеленчуци. Нарязва се на филийки, а след това и на пръчици. Поставя се в тава, върху хартия за печене. Овкусява се със сол и черен пипер и се полива с малко олио. Хубаво се разбърква за да се омасли от всички страни. Пече се в загрята фурна до омекване. Изважда се и се охлажда. През това време се измива зелената салата, подсушава се и се нарязва на лентички. Домата се измива и реже на полумесеци. Зелената салата и домата се подреждат в подходяща чиния и се овкусяват с оцет, олио и сол. Отгоре се поставят маслините и цвеклото, и по желание се добавят ядки и сирене. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    чудна е салатката.И аз ще я пробвам, непременно.Не съм правила зелена салата в комбинация с цвекло.
    Весело лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е вкусна комбинацията, Ели! Опитай и сподели после ;) Слънчево и усмихнато лято!

      Изтриване