Търсене в този блог

вторник, 7 юли 2015 г.

Кюфтета с пилешко, свинско и кашкавал

Всички вкъщи обичаме кюфтета. И никой не им се мръщи. Рецептата, която представям се роди съвсем случайно. Исках да приготвя кюфтета, но вече имах малко пилешко вкъщи. Реших да купя свинско месо и да ги комбинирам. А кашкавала отлежаваше, и чакаше точно тези кюфтенца. Ето ги и тях:


Кюфтета с пилешко, свинско и кашкавал




500 гр. пилешко месо (използвах обезкостени бутчета)
500 гр. свинско месо (и тук бут използвах)
100 гр. кашкавал
1 глава лук
1,5 филийки хляб
1 яйце
1 1/2 ч.л риган
1/2 ч.л червен пипер
 щипка лют червен пипер
1.2 ч.л кимион
1 1/2 ч.л сол( на вкус)



Месото се нарязва на едри хапки и се смила с кухненски робот или месомелачка. Аз използвах робот, и след като смелих месото прибавих кашкавала и лука нарязани на едро. Чукнах яйцето, прибавих подправките. Хляба намокрих и изстисках, прибавих към сместа и смелих. Оформят се кюфтета с навлажнени ръце и се поставят върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса. Обръщат се няколко пъти, за да се запекат от всички страни. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар