Търсене в този блог

понеделник, 20 юли 2015 г.

Крекери с малък помощник



Вкусни крекери направени от детски работливи ръчички. Голямото фъстъче пожела да направим солени бисквитки. И аз нали съм добра мама се захванахме да ги правим. Рецептата е съвсем обикновена,  защото не бях планирала такова нещо, и се наложи да експериментираме. Получиха се интересни солени бисквити. Ето и как ги приготвихме:


Солени крекери



50 гр. масло
2 ч.ч брашно
1ч.ч кисело мляко
1 ч.л хималайска сол
2 ч.л мащерка
1/2 ч.л червен пипер
1/2 ч.л чесън на прах
щипка черен пипер
1 ч.л сода бикарбонат
щипка кимион




Маслото се оставя за 30 минути на стайна температура за да се отпусне. Разбърква се със солта. Содата се прибавя към киселото мляко, оставя се да шупне. Подправките се прибавят към маслената смес, разбърква се и се добавя млечната смес. Накрая се сипва брашното и се замесва тесто. Оставя се да престои в хладилник докато леко се стегне. Разделя се на 2 или 3 топки. Всяка топка се разточва на кора, изрязват се бисквитки. Поставят се в тава върху хартия за печене. Изпичат се в загрята на 200 градуса фурна. Охлаждат си върху решетка. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    и крекерите, и хлябът са интересни като рецепти.Суроватката, когато се пие сурова е много полезна за очите.Аз по принцип избгвям топлинната обработка на млечните плодукти, защото се губят много витамини.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, благодаря за споделеното ;) Усмивки и слънчево настроение!

      Изтриване