Пилешка супа
1 цяло пиле
4-5 картофа
2-3 моркова
1 шепа фиде или ориз
1 глава лук
сол
чесън на прах
черен пипер
2-3 с л кисело мляко
1 жълтък
Нарязвам пилето(тук изпитвам носталгия по едни пилешки разфасовки, които бяха цяло пиле на парчета, но изчезнаха от пазара) и слагам в студена вода. Отделям образувалата се пяна и варя до готовност. Изваждам свареното пиле и прецеждам бульона. Отделям част от месото за друга гозба, останалото обезкостявам и нарязвам на дребно. Към прецедения бульон добавям нарязаните зеленчуци. Когато омекнат прибавям ориза или фидето. Овкусявам с подправките и слагам наситеното пилешко. Разбърквам киселото мляко и жълтъка и постепенно добавям от врелия бульон. Когато температурите се изравнят, изсипвам застройката при супата с постоянно бъркане. Оставям да заври и изваждам. Сервирам с парченца лимон. Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар