Търсене в този блог

сряда, 25 март 2015 г.

Бисквитена торта

Понякога правя бисквитена торта, съвсем обикновенна с нишесте и бисквити. Нищо интересно, обаче тези дни много исках да направя тортичка с яйчен крем. Сетих се за тези неугледни еклери, които имат чуден крем. Още тогава много го харесах, и реших, че отново ще го приготвя. Оказа се точно по вкуса ни, на сладост и вкус. Ето и как я приготвих:


Бисквитена торта




за тортата:
1 п. обикновенни бисквити
сок от компот или прясно мляко
2 банана
шоколад за декорация


за крема
1л прясно мляко
4 яйца
9 с.л. брашно
9 с.л. захар
2 пак ванилова захар


Първо се приготвя крема. Яйцата се разбиват с миксер, постепенно към тях се прибавя захарта, ваниловата захар и брашното. На тънка струйка се прибавя 300 мл от млякото, при непрекъснато разбъркване. Останалото мляко се загрява и се прибавя млечната смес. Бърка се до сваряването на крема. Оставя се настрани да се охлади леко. Взима се подходяща правоъгълна тава, и се изсипва 1-2 лъжици от крема на дъното. Взима се пакета с бискитите, и се изчислява по колко бисквити ще се подреждат, така че да стигнат за два реда. След като сме сметнали започваме подредбата. Нареждаме ред бисквити, потопени за кратко в сока от компот, следва пласт крем, пласт банани на колелца, крем, потопени бисквити, и завършваме с крем. Накрая декорираме с настърган шоколад и охлаждаме за няколко часа. Много хубава е на следващия ден. Получи се много добре комбинацията крем с банан, стана невероятно вкусна!

4 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате без да исках изтрих коментара ти, съжалявам! Радвам се, че тортичката ти харесва! Поздрави!

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. Не стига, че трия без да искам, но и публикувам по два еднакви, луда работа.

      Изтриване