Карамелени близалки
захар
вода
оцет
шишчета разделени на две
Този път реших да не ги правя само със захар, но не видях особенна разлика във вкуса и вида. Захарта се стопява в незалепваща тенжера, като й се добавя съвсем малко вода и оцет. Взима се парче фолио, върху него се сипва от сместа с лъжица.
Във всяка купчинка се поставя по една дръжка от шишчетата и леко се натиска в сместа. Отгоре се поставя още малко карамел. Оставят се да изстинат и се отлепят от фолиото. Аз ги отлепих безпроблемно, но може и да залепнат, затова е хубаво да се намасли леко. Ако няма да се консумират веднага могат да се опаковат в целофан и завържат с панделка.
Вкусни близалки с вкус на детство!
Много уютно местенце, чудесен блог! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Кате, чувствата ни са взаимни ;)
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване