Пълнени филийки с яйца
2 филийки хляб
2 яйца
масло
сол
черен пипер
Във филийките хляб се изрязва по една голяма дупка с формичка или чаша. Намазват се с масло от едната страна и се слагат в нагорещен незалепващ тиган. Котлона се намаля на средна степен. Във всяка дупка се чуква по едно яйце. Когато белтъкът стегне, филийките се обръщат.
Подправят се със сол и черен пипер. Когато се изпекат и от другата страна се изваждат. Сервират се с подходяща гарнитура, в моя случай лютеница и сирене. Могат да се използват за дупките и разбъркани яйца, например с чушка и сирене. Или с царевица и грах, варианти много. Вкусни, лесни и бързи филийки!
Няма коментари:
Публикуване на коментар