Търсене в този блог

петък, 20 март 2015 г.

Пълнени филийки с яйца

Много обичам тези филийки за закуска. Топли, вкусни и прекрасни. Чудесна закуска за малки и големи. Позволява много интерпретации, вариации и пълнежи. Общо взето за всекиго по нещо. Ето я основната рецепта:

Пълнени филийки с яйца





2 филийки хляб
2 яйца
масло
сол
черен пипер

Във филийките хляб се изрязва по една голяма дупка с формичка или чаша. Намазват се с масло от едната страна и се слагат в нагорещен незалепващ тиган. Котлона се намаля на средна степен. Във всяка дупка се чуква по едно яйце. Когато белтъкът стегне, филийките се обръщат.




Подправят се със сол и черен пипер. Когато се изпекат и от другата страна се изваждат. Сервират се с подходяща гарнитура, в моя случай лютеница и сирене. Могат да се използват за дупките и разбъркани яйца, например с чушка и сирене. Или с царевица и грах, варианти много. Вкусни, лесни и бързи филийки! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар