Търсене в този блог

неделя, 1 март 2015 г.

Пълнени гъбки с пъдпадъчи яйца и Честита Баба Марта

Честита Баба Марта! Нека бъдем здрави, весели и засмени!



Преди години, когато бях студентка работех в голям супермаркет. И изкушенията дебнеха от всякъде. Тогава за пръв път опитах и се научих да хапвам падпадъчи яйца, синьо сирене и маринована риба. Много ми бяха интересни пъдпъдъчите яйца, а комбинацията с гъби мисля, че видях при Ути. Толкова бях впечатлена, че веднага ги приготвих на студентската си компаня. Чудесни малки хапки. Всички бяха очаровани. Ето и необходимите продукти:

Пълнени гъбки с пъдпадъчи яйца

12 средни печурки
12 пъдпадъчи яйца
масло
сол
олио


Приготвянето им е много лесно. Гъбите се измиват и отделят от пънчетат и се подреждат в тава. Използва се 1-2 супени лъжици олио, с което се намазват много хубаво гъбите отвътре и отвън. Посоляват се. Поставят се в загрята фурна и се изпичат до готовност. По средата на печенето могат да се обърнат обратно. Когато са готови се слага по малко масло, и се чуква по едно яйце в купичките от гъби. Запича се до готовност на яйцата. Това е, лесно и вкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар