Търсене в този блог

вторник, 13 октомври 2015 г.

Прясно зеле с домати

Прясно зеле с домати




1/2 средно голяма зелка
250 мл. доматен сок
1 дафинов лист
1 ч.л червен пипер
1/3 ч.л черен пипер
щипка лют червен пипер
олио
сол


Зелето се нарязва на тънки ленти и се задушава в малко мазнина и вода. Когато омекне се подправя със сол, черен и червен пипер. Прибавя се дафновият лист и доматения сок. Похлупва се с капак и се вари до готовност. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    винаги приготвям прясно зеле, когато реша да го сготвя.Никой в къщи не обича киселото зеле, освен за сърми.Киселото зеле го правя само на салата, така мисля,че най - добре се запазват витамините.Твоето зеле е чудесно в тези студени , есенни дни .
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, много рядко готвя прясно зеле, вкъщи не го харесват. Но киселото, в комбинация с месце се хапва. Поздрави и слънчев следобед!

      Изтриване