Търсене в този блог

събота, 17 октомври 2015 г.

Тиквени мъфини-цифрички



Тиквените истории продължават с много вкусни тиквени мъфини-цифрички. Всъщност декорацията може да е всякаква, на мен това ми хрумна. Досега винаги съм правила мъфини със сурова, настъргана тиква, но с тиквено пюре се получиха много нежни и въздушни. Може би и това, че забравих да сложа мазнина повлия на крайния резултат. Може да се добави 2-3 супени лъжици мазнина, и малко брашно допълнително. Ето и рецептата както ги направих:


Тиквени мъфини-цифрички



3 яйца
1 ч.ч захар
1/2 ч.ч тиквено пюре
1 ванилова захар
1 ч.ч брашно
1 ч.л бакпулвер
1 ч.л канела


за декорация:
1/2 ч.ч тиквено пюре
60-80 гр. бял шоколад


Яйцата се разбиват заедно със захарта на пухкав крем. Постепенно се прибавя тиквеното пюре, ваниловата захар, канелата и бакпулвера. Накрая се добавя и брашното. В тавичка за мъфини се поставят хартиени капсулки и се сипва от сместа. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Крема за декорацията се приготвя, като към затопленото пюре се прибави начупения шоколад. Разбърква се докато шоколада се разтопи и смеси с пюрето. Оставя се да се охлади. Изстиналите кексчета се декорират с шоколадовото тиквено пюре. Приятен апетит!

6 коментара:

  1. Теди,
    чудесни мъфини са се получили.Сега е сезонът на тиквата и не трябва да пропускаме да я включим в различни сладки и солени предложения.У дома е на голяма почит и уважение, още от баба ми знам много рецепти за приложението и.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасни мъфини се получиха, Ели! Най-много се усладиха на най-малкият човек, не спираше да се черпи щом минеше покрай тях ;). Слънчев и усмихнат следобед!

      Изтриване
  2. Отговори
    1. И по весели можеха да бъдат, но не съм толкова добра с шприцоването! Поздрави!

      Изтриване