Търсене в този блог

вторник, 20 октомври 2015 г.

Чили кон карне


Изкушена да опитам пикантното чили кон карне, реших да го приготвя вкъщи. Импровизирах с количествата и пропорциите на продуктите. В състава задължително исках да сложа телешка кайма, люто и боб. Но го направих не много пикантно, защото вкъщи не обичат люто. За да стане неустоимо, сладко и ароматно добавих малко захар и комбинация от подправки, които харесвам. Ето и как го приготвих :


Чили кон карне




500 гр. телешка кайма
500 гр. червен фасул( това е отцеденото количество от две консерви по 400 грама)
400 мл. пюрирани домати
2 червени чушки
3 глави лук
4 скилидки чесън
резен целина корен
1 ч.л червен пипер
1/3 ч.л червен лют пипер
1/2 ч.л черен пипер
1/2 ч.л кимион
1 ч.л захар
олио
сол



Приготвят се зеленчуците, като се нарязват на кубчета. В тенжера се задушават лука и чесъна, след това чушките и целината. Подправките се добавят, след това и каймата. Всичко се задушава докато остане на мазнина и се прибавят пюрираните домати. Накрая се добавя захарта и червеният фасул. Готовото чили кон карне може да се сервира със сварен ориз. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар