Търсене в този блог

вторник, 6 октомври 2015 г.

Торта Гараш и Рожден Ден

Днес е поредният специален ден в моя живот. Днес празнуваме с мама рожден ден. Точно така, родила съм се точно на нейния рожден ден. Пожелавям си най-вече здраве за нас двете, и за прекрасното ни семейство, много щастливи дни и сбъднати мечти! Почерпете се с вкусна и лесна тортичка!


Торта Гараш




6 яйца
1 1/2 ч.ч захар
200 гр. масло
3 с.л какао
1 ванилова захар
2 ч.ч смлени орехови ядки
1 с.л ром


В две купи се отделят белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на твърда пяна с половин чаша захар. Жълтъците се разбиват заедно с останалата захар. Прибавят се маслото, какаото и ваниловата захар. От тази смес се отделя една чаша. Към останалото се прибавят смлените ядки, рома и белтъците. Пече се в тортена форма на 200 градуса. След като се извади се охлажда и намазва с отделения крем. Украсява се с половинки орехови ядки. Приятен апетит! 
* Рецептата е от книгата на Невяна Кънчева- "Готварската книга"

6 коментара:

  1. Теди,
    честито и на двете.С пожелание за здраве и сбъдване на всички желания.Тортата е прекрасна.Голямо щастие е било за твоята майка, била е двойно щастлива точно на рожденния си ден.Пожелавам и на двете ви сплотено семейство и прекрасни дни занапред.
    Поздрави и успешна седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели! Наистина съм я изненадала точно на рождения й ден! Топъл и уютен октомври!

      Изтриване
  2. Теди, ЧРД и на двете Ви.
    За да не се повтарям с Елена, само ще кажа че познавам много хубави хора родени през октомври!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Бате! И аз се имам за хубав човек, а уж съм и скромна ;)))

      Изтриване
  3. Ха, каква случайност само - на деня на мама да се родиш, Теди:)
    Да сте живи и здрави и двете! Гараш не отказавам, макар да не обичам рецептите със сурови яйца, но за твое здраве ще си хапна.
    Октомврийските рожденници са ми на двете крайности - едни харесвам, друти - не, дори родени на една дата познавам, които са двете противоположности:) Шарен свят:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весе, благодаря! И аз бягам от суровите яйца, но този път се изкуших. Но все пак, за да си мисля, че са малко сготвени, сложих крема върху горещия блат. Поздрави!

      Изтриване