Търсене в този блог

четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Пилешко филе с цитруси на тиган


В това мрачно и студено време искам малко цветове в чинията. Имам нужда от слънце, и портокала и лимона са моите главни герои в рецептата. След това дойде шантавата аранжировка на точки, и ми стана шарена порцията. Ето да видите и вие.


Всичко започна скромно и накрая стана весело ;). Ето я и рецептата :

Пилешко филе с цитруси на тиган





800 гр. пилешко филе
1 портокал
1 лимон
1/2 ч.л захар
1 ч.л риган
1 ч.л розмарин
3 с.л олио
сол


Портокала и лимона се изцеждат. Сока се поставя в купа, прибавят се подправките, олиото и солта. Разбърква се докато всичко се смеси добре.



Филетата се изтъняват и се поставят в маринатата за най малко 20 минути. В незалепващ тиган се запичат от двете страни докато станат готови и се карамелизират. Готви се под капак. Поднасят се с прясна салата и по желание портокалови резени. Приятен апетит!

4 коментара:

  1. Теди,
    прекрасно пилешко се е получило.Прекрасно поднесено и аранжирано.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, благодаря! Вкусно се получи! Весела вечер!

      Изтриване
  2. Харесва ми! Барабар с точките, даже можеше да продължиш и по масата:)

    ОтговорИзтриване