Търсене в този блог

сряда, 14 октомври 2015 г.

Златна пилешка супа



Една по различна пилешка супа. Получи се много ароматна, вкусна и с прекрасен цвят. Вкъщи я нарекоха златна пилешка супа, и се изкуших да я запиша в блога така. Ето и как я приготвих :


Златна пилешка супа




2 пилешки бутчета
1 голям морков
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
10-12 зърна черен пипер
1/3 ч.ч ориз
сол


В тенжера се поставя пилешкото и лука нарязан на четири. Прибавят се чесъна нарязан на филийки,  моркова на едро, слагат се черния пипер и солта. Налива се студена вода. Готви се до сваряване на месото. Бутчетата се изваждат в чиния да изстинат. Бульона се прецежда и връща в тенжерата. Отделят се зърната пипер и зеленчуците се връщат в бульона. Пасира се и се добавя ориза. Ако има нужда се добавя вода. Докато ориза се свари, пилешкото месо се обезкостява и нарязва на ситно. Прибавя се в супата и се оставя да поври още 2-3 минути. Не се прави застройка. Получава се прекрасна златна супа. Приятен апетит!



2 коментара:

  1. Теди,
    Честит празник ! Бъдете живи и здрави цялото семейство.Днес е Петковден, така,че ястието ти е напълно в духа на празника.Чудесна супа се е получила.И аз ще я изпробвам.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честит празник, Ели! Здраве и късмет и за твоето семейство! Сърдечни поздрави!

      Изтриване