Търсене в този блог

вторник, 27 октомври 2015 г.

Мед с лимон и джинджифил


Един малко пренебрегнат и позабравен от мен елексир, подходящ за зимния сезон. За да преборим вирусите и грипа е хубаво да хапваме повече лимони с мед, а когато добавим и малко джинджифил, болестите нямат шанс. В интерес на истината не го харесах преди две години, когато го приготвих за първи път. Обаче бях сложила много джинджифил, и сместа беше доста люта. Тази година реших да добавям джинджифилът постепенно, докато получа перфектната комбинация за моя вкус. Затова количества няма да давам, хубаво е да се направи според личните предпочитания и желание.


Мед с лимон и джинджифил



мед
лимони
джинджифил


Джинджифилът се почиства и настъргва на ситно ренде. Лимоните се белят от кората и бялата част. Наситняват се на дребни кубчета. В подходящ буркан се сипва мед, добавя се джинджифилът и лимоните. Всичко се разбърква добре, докато меда се разтопи. Хапва се по лъжица или две преди хранене. Съхранява се в хладилник. Бъдете здрави!

2 коментара:

  1. Теди,
    и аз правих този елексир - опитах 2 начина - с лимони и без тях.Но най - удачно се получава, когато власинките на джинджифила се премахнат т.е. остане само сокът.Когато се смеси само с мед или с мед и лимон дори и в началото много да люти, след престой в хладилника става чуден елексир след известно време.Така,че това е моят опит.Можеш да пробваш, власинките на джинджифила засилват лютивината.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, аз стържа на много ситно ренде, и почти няма власинки. Но и джинджифилът този път го уцелих много хубав. Слънчеви поздрави!

      Изтриване