Супа от коприва с ориз
80 гр. връхчета от коприва
1 морков
1 глава лук
1 пащърнак
1 к. ч. ориз
1/3 ч. л черен пипер
олио
сол
Копривените връхчета се почистват и измиват. Нарязват се на дребни парченца. Лука се нарязва на ситно. Моркова и пащърнака се почистват и настъргват на ситно ренде. В малко мазнина се задушава лука. Когато омекне се прибавят моркова и пащърнака, а след това и копривата. Долива се вода. Когато заври се прибавя измития ориз. Може да се приготви застройка от яйце и кисело мляко. Но и така е много вкусна. При сервиране се добавят резенчета лимон. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванемного обичам супа от коприва и много често я правя по различен начин.Много, много е вкусна и твоята, пащърнакът е придал прекрасен вкус.
Поздрави !
Ели, всичко с коприва е вкусно! Лека вечер!
Изтриване