Понякога правя бисквитена торта, съвсем обикновенна с нишесте и бисквити. Нищо интересно, обаче тези дни много исках да направя тортичка с яйчен крем. Сетих се за тези
неугледни еклери, които имат чуден крем. Още тогава много го харесах, и реших, че отново ще го приготвя. Оказа се точно по вкуса ни, на сладост и вкус. Ето и как я приготвих:
Бисквитена торта
за тортата:
1 п. обикновенни бисквити
сок от компот или прясно мляко
2 банана
шоколад за декорация
за крема
1л прясно мляко
4 яйца
9 с.л. брашно
9 с.л. захар
2 пак ванилова захар
Първо се приготвя крема. Яйцата се разбиват с миксер, постепенно към тях се прибавя захарта, ваниловата захар и брашното. На тънка струйка се прибавя 300 мл от млякото, при непрекъснато разбъркване. Останалото мляко се загрява и се прибавя млечната смес. Бърка се до сваряването на крема. Оставя се настрани да се охлади леко. Взима се подходяща правоъгълна тава, и се изсипва 1-2 лъжици от крема на дъното. Взима се пакета с бискитите, и се изчислява по колко бисквити ще се подреждат, така че да стигнат за два реда. След като сме сметнали започваме подредбата. Нареждаме ред бисквити, потопени за кратко в сока от компот, следва пласт крем, пласт банани на колелца, крем, потопени бисквити, и завършваме с крем. Накрая декорираме с настърган шоколад и охлаждаме за няколко часа. Много хубава е на следващия ден. Получи се много добре комбинацията крем с банан, стана невероятно вкусна!