Салата айсберг с крутони
салата айсберг
моркови или репички
за крутоните:
хляб нарязан на кубчета
червен пипер
черен пипер
чесън на прах
кимион
шарена сол
олио
за дресинга
лимонов сок
орехово олио
зехтин
мед от глухарчета
хималайска сол
Приготвям крутоните на тиган. Върху нарязаните хапки хляб поръсвам подправките и олиото. Разбърквам и изпичам в сух тиган. Когато се запекат от всяка страна, отмествам от огъня и оставям да се охладят.
След това приготвям дресинга, като смесвам всички съставки в малко бурканче и разтръсквам енергично до получаването на кремообразен сос. Така приготвена заливката издържа няколко дни в хладилник. Винаги правя количество поне за две салати.
Накрая начупвам айсберга или го нарязвам. Добавям моркови или репички на кръгчета. Овкусявам с дресинга, разбърквам и поръсвам с крутони. Получава се прекрасна салата. Опитайте!
Теди,
ОтговорИзтриванеи аз правя салата с крутони, но в последно време повече използвам домашно отгледан спанак.По - добре ме засища в сравнение със салатките.Чудесна е салатката.
Поздрави !
Ели, благодаря! Чудесно е, че имаш възможност да хапваш домашен спанак. Представям си колко е вкусен! Поздрави!
Изтриване