Зеленчукова салата с левурда
листа левурда
краставица
репички
копър
дресинг:
балсамов оцет
зехтин, овкусен със сушени домати
орехово масло
хималайска сол
мед от глухарчета
Количества няма да дам, за да може всеки да ги определи според личните си предпочитания и вкус. Лично на мен ми допада мазнината спрямо киселината да е 1:1, но някой предпочитат киселината да е два пъти по малко от мазнината, въпрос на вкус. Всички продукти за дресинга се сипват в бурканче, затваря се и се разтръсква енергично. Аз правя по едно бурканче от бебешко пюре, което използвам за 2-3 салати. Така приготвен дресинга издържа няколко дни в хладилник. Зеленчуците за салатата се почистват и нарязват. Поливат се с дресинга преди сервиране. Дресинга изпробвах и със салата айсберг, също се получи чудесно съчетание. Приятен апетит!
Много интересен дресинг за тази вкусна салатка Теди.Много впечатляващо, разкошно предложение.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Много ме радва, че ти харесва предложението. А дресинга е толкова ароматен. Поздрави!
Изтриване