Печено пиле в плик
1 цяло пиле
1 лимон
червен пипер
лют червен пипер
черен пипер
чесън на прах
олио
сол
плик за печене
Подправките се смесват в купа, и се обединяват с малко мазнина. Разбърква се хубаво. Измитото и подсушено пиле се натрива със сместа, поставя се обеления от кората и бялата част лимон в кухината и се поставя в плик за печене. Завързва се и се слага в тавичка за печене. Оставя се за два часа в хладилник да се маринова, но може и за цяла нощ, ако имате време. Изпича се във фурна на 200 градуса. Ако пилето не се е запекло, може да се извади от плика и допълнително да се запече за коричка. Моето не се наложи да пека. Получи се много сочно и ароматно. Опитайте!
Теди,
ОтговорИзтриванепреди години, когато нямаше пликове за печене майка ми правеше печено пиле в книжна кесия.Пилето се слага натрито с мазнина, сол и подправки в кесията, която предварително е намокрена със солена вода, слагат се в кесията и картофи, нарязани на резени като за пържене.Пече се до готовност.Ставаше много вкусно, кесията се завързва, а вътре се налива малко бира.Днес тези пликове за печене са много удобни.
Поздрави !
Много интересен начин на печене. Баща ми прави много апетитно ястие от риба в хартиен плик и керемиди. Весела вечер!
Изтриване