Ако има зеленчук, който обожавам, то това е патладжана. Много го обичам, но прекаля ли с него и ми става лошо. Затова спрях да го приготвям често, намалих количеството, и сега нещата са под контрол.
Ще покажа една лесна и вкусна комбинация, която може да се приготви с обикновенно сирене и кашкавал. Може да се използват и повече видове сирена и кашкавали, но и само така е много вкусно.
Патладжан със синьо сирене
1 патладжан
100 гр. синьо сирене или бало саламурено
50 гр. кашкавал Гауда слайс или настърган кашкавал
черен пипер
магданоз
олио
сол
Патладжана се почиства и разрязва на две еднакви половинки. Потапя се в купа с подсолена вода. Оставя се да престои 30 минути, след което се изплаква със студена вода. Върху хартия за печене се поставят половинките и се мажат с малко олио. Изпичат се в загрята на 220 градуса фурна докато омекнат. В изпечените патладжани се подрежда сиренето, поръсва се с черен пипер и се покрива с кашкавала. Връща се във фурната и се допича до зачервяване на кашкавала. По желание се поръсва с магданоз. Приятен апетит!
Май комбинация на патладжан със синьо сирене не съм опитвала. Изглежда вкусно и двата продукта обичам. Поздрави, Тединка!
ОтговорИзтриванеТеди,
ОтговорИзтриваневнимавай с патладжана, той е по - тежък за усвояване.Не съм правила по този начин, ще пробвам - лесно и вкусно.
Поздрави !
Теди, и аз като теб - с патладжана:)
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала и още утре ще свърша таз работа, защото имам продуктите у дома:)