Търсене в този блог

понеделник, 30 март 2015 г.

Свински печени ребърца

Едни много лесни и вкусни ребърца. Скоро не бях готвила ребърца, и когато ги видях на витрината те направо ми намигаха. Така скочиха в пазарската ми кошница, малко ги гримирах и отидоха на плаж. Поопекоха се хубаво, и с вкусна салата се превърнаха в превъзходна вечеря. Ето и какви помади използвах:

 Свински печени ребърца





1 кг свински ребърца
2-3 с.л. течен мед
2-3 с.л. соев сос
1/2 ч.л чесън на прах
1/2 ч.л джинджифил на прах
1/2 ч.л куркума
щипка бял пипер
щипка сол
олио


Свинските ребърца бяха цяло парче, което нарязах. Смесих всички подправки и мариновах месото. Ако имах време щяха да постоят на хладно няколко часа, но понеже бързах веднаха отидоха във фурната. Там се пекоха до готовност, като периодично обръщах за да се зачервят и от двете страни. Бързо, лесно и вкусно!

4 коментара:

  1. Обичам ребърца и тези направо си искат дегустация:))) Чудни са. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно изглеждат и плачат за повечко бира :)

    ОтговорИзтриване