Още една пролетна салата, с участието на прекрасната и вкусна левурда. Този път реших да опитам дресинг с горчица и тахан. Не съм и предполагала, че толкова вкусно ще се получи. Въпреки това е доста пикантно, и от дивия чесън и от горчицата.
Ако не се сложи яйце, спокойно може да се ползва салатата и по време на пости. В блога имам разнообразни постни рецепти, които могат да обогатят постното меню. Ето и вложените продукти:
Салата с левурда и таханов дресинг
50 гр. левурда
1 морков
1 малко цвекло
3-4 репички
10-15 маслини стафидаки
1 яйце(по желание )
дресинг:
1 с.л горчица
1 с.л слънчогледов тахан
1/2 с.л мед
1/3 ч.л черна хималайска сол
2 с.л ябълков оцет
5 с.л шарлан
Морковът и цвеклото се белят и измиват, левурдата и репичките се измиват. Цвеклото се реже на кубчета, моркова и репичките на тънки кръгчета, а левурдата на лентички. Всички зеленчуци се смесват в купа. Прибавят се маслините. Съставките за дресинга се разбиват заедно. Салатата се овкусява. Сервира се украсена с половин яйце. Приятен апетит и наздраве!
ЧУДНА Е ТЕДИ.НЯМА КАКВО ДРУГО ДА КАЖА.
ОтговорИзтриванеПОЗДРАВИ !
Идеалната пролетна салата ;) Спокойна нощ, Ели!
ИзтриванеЧудесна имаш и от мен! Дресинга е интересен. Поздрави, Тединка!
ОтговорИзтриванеМного вкусно се получи с дресинга ;) Усмихнат ден, Кате!
Изтриване