Търсене в този блог

събота, 9 юли 2016 г.

Кайсиеви палачинки



Една от любимите закуски на моето семейство са палачинките. Правят се лесно, и се хапват бързо. Дозата е малка, за две детски порции. Идеалната съботна закуска. Продуктите също не са много. Кайсиите трябва да са добре узрели и омекнали. Децата ги нападнаха много бързо, и едва успях да заделя няколко за снимка ;)


Кайсиеви палачинки






1 яйце
3/4 ч.ч кисело мляко
1/4 ч.ч вода
3/4 ч.ч брашно
1 ч.л бакпулвер
1/2 ч.л сол
1 ч.л захар
5 кайсии




В купата на пасатор се поставя яйцето, заедно с киселото мляко и водата. Прибавят се почистените от костилките кайсии и сместа се пасира. На части се прибавя брашното смесено с бакпулвера,  захарта и солта. Отново се пасира и при нужда сместа се коригира с още малко брашно или вода. Палачинките се изпичат от двете страни върху леко омазнен тиган. Могат да се приготвят и мини палачинки от сместа, както ги приготвих аз. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    чудесни са палачинките.Много обичам сурови кайсии, но тази година не можах да им се насладя.Все купувах ,но нямаха сладък вкус, може би от дъждовете.А нашите кайсии на село не дадоха плод.Твоите кайсии явно са доста добре узрели и са се получили чудни палачинки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, когато купувам плодове, обикновенно са не добре узрели. Тогава ги слагам в купа в кухнята и за ден или два стават перфектни за хапване. Усмихнати поздрави!

      Изтриване