Търсене в този блог

събота, 2 май 2015 г.

Хрупкави зеленчуци с фиде

От тези баклавички ми остана малко сварено фиде, което рециклирах с тази рецепта. Получи се вкусно съчетание, а и стана много бързо. Зеленчуците запържих за съвсем кратко, и останаха приятно хрупкави. А заедно с фидето се получи засищащо ястие. Ето и рецептата:


Хрупкави зеленчуци с фиде





2 моркова
2 малки тиквички
2 червени чушки
1 глава лук
1 малък пъщарнак
200 гр фиде
2 яйца
соев сос
олио
сол

Фидето се сварява в подсолена вода. Охлажда се и се отцежда. Зеленчуците се режат на кръгчета или ивички. В незалепващ дълбок съд последователно се запържват морковите и пащърнака, изваждат се. След това лука и чушките, а накрая и тиквичките. Фидето се поставя в празната тенжера, заедно с двете яйца. Разбърква се, и когато яйцата са готови се връщат зеленчуците. Всичко се подправя със соев сос на вкус. Да ви е вкусно!



6 коментара:

  1. Интересна рецепта, с това фиде:), поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам да комбинирам ориз с фиде ,така че съм сигурна че ще ни хареса това предложение......Скоро ще споделя:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност в рецептата няма ориз, но ще се получи вкусна комбинация, ако се добави!

      Изтриване
  3. Интересно ястие със зеленчуци и фиде.Не ми е хрумвала подобна идея.Правила съм спагети със зеленчуци, но с фидето определено е по - различно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Ели, получи се вкусно и различно! Хубава вечер!

      Изтриване