Зелена салата с печено цвекло
1 зелена салата
1 голям домат
2-3 бр. червено цвекло
маслини
черен пипер
ябълков оцет
олио
сол
по желание:
сурови ядки и сирене за поръсване
Цвеклото се измива и почиства с белачка за зеленчуци. Нарязва се на филийки, а след това и на пръчици. Поставя се в тава, върху хартия за печене. Овкусява се със сол и черен пипер и се полива с малко олио. Хубаво се разбърква за да се омасли от всички страни. Пече се в загрята фурна до омекване. Изважда се и се охлажда. През това време се измива зелената салата, подсушава се и се нарязва на лентички. Домата се измива и реже на полумесеци. Зелената салата и домата се подреждат в подходяща чиния и се овкусяват с оцет, олио и сол. Отгоре се поставят маслините и цвеклото, и по желание се добавят ядки и сирене. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванечудна е салатката.И аз ще я пробвам, непременно.Не съм правила зелена салата в комбинация с цвекло.
Весело лято !
Много е вкусна комбинацията, Ели! Опитай и сподели после ;) Слънчево и усмихнато лято!
Изтриване