Картофена крем супа
5-6 картофа
2 моркова
1 глава лук
50 гр. целина корен
1 с.л целина листа
1/4 ч.л черен пипер
2 с.л. копър
1 ч.л. риган
3-4 с.л. олио
сол
В тенжера се задушава нарязаният на дребно лук и морков. Прибавя се целината и останалите подправки без копъра. След като се задушат се прибавят картофите. Сипва се вода да покрие зеленчуците. След като всичко омекне се прибавя копъра и се пасира. Поднася се с копърови крутони и по желание няколко капки балсамов оцет.
Копърови крутони
3-4 филийки хляб
1 скилидка чесън
5-6 стръка копър
2 с.л олио
сол
Хлябът се нарязва на кубчета, чесъна и копъра на дребно. Всичко, заедно с олиото и солта се разбърква, и изпича във фурна, или в незалепващ тиган. Поднася се с картофената крем супа. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванеприготвям често такава крем - супа.Особено зимата стана любима дори на баща ми.Много подхожда също добавката на лимонов сок, след като е вече готова.
Поздрави !
Да Ели, вкусно е да се подкисели! Поздрави!
Изтриване