Търсене в този блог

четвъртък, 30 юли 2015 г.

Бамя с яйца



В заглавието е казано всичко. Простичко и лесно, бързо и вкусно. Сега е сезона на прясната бамя и е хубаво да си сготвим с нея. Може да се приготви като омлет, или на фурна. Рецептата е за една порция. Може да сервирате като гарнитура,  или самостоятелно ястие заедно със салата. Ето и моите пропорции:


Бамя с яйца







100 гр. бамя(около двойна пълна шепа)
2-3 яйца
1 скилидка чесън
черен пипер
олио
сол


Бамята е хубаво да се подбере прясна и млада. Измива се хубаво и се реже на парченца по около сантиметър. Скилидката чесън се бели и нарязва на едро. В незалепващ тиган се задушават бамята и чесъна, прибавят се яйцата. Всичко се разбърква докато се сготвят яйцата. Овкусява се със сол и пипер. Приятен апетит!

4 коментара:

  1. Теди,
    много бързо и лесно ястие в тези горещи летни дни.Задължително ще го изпробвам.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, харесвам аламинутите с яйца, а с бамя се получи прекрасно! Весела петъчна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Интересно, май само на яхния и гювеч съм употребявала!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, и аз така досега съм приготвяла основно яхнии с бамя. Но се получи много вкусно, и така приготвена бамята влиза в любимите ми рецепти! Поздрави!

      Изтриване