Търсене в този блог

петък, 4 март 2016 г.

Супа с целина и спанак

Супа с целина и спанак





3 картофа
1 глава лук
2 с.л дръжки от целина
2 с.л листа от целина
100 гр. бейби спанак
или 3 кубчета замразен
1 гнездо фиде
1/2 ч.л майорана
1/2 ч.л чесън на прах
олио
сол
лимон на кубчета
по желание



Картофите и лука се белят и режат на кубчета. Целината се реже на ситно. В малко мазнина се задушават лука и дръжките на целината. След това се прибавят картофите и подправките. Посолява се и се добавя вода. Когато картофите са полуготови се прибавя натрошеното фиде. Ако се ползва пресен спанак, се нарязва на ситно и се прибавя. Ако е замразен се добавя без размразяване. Тук е момента да се сложат и наситнените листа целина. Изчаква се фидето да се свари и се оттегля от огъня. По желание се сервира с нарязан на кубчета лимон. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар