Търсене в този блог

четвъртък, 9 юни 2016 г.

Свинско с лук и вино

Свинско с лук и вино




1.5 кг. свинско месо от бут
6 глави лук
3 с.л сушен зелен лук
1 ч.ч червено вино
2 ч.л червен пипер
1 ч.л риган
50 мл. олио
сол на вкус




Месото се нарязва на хапки и се задушава в олио. Разбърква се често и се готви, докато се изпари водата и остане на мазнина. Прибавят се подправките, зеления лук и виното. След като кипне се готви 15 минути и се прибавя нарязания на полумесеци лук. Разбърква се,  ако има нужда се добавя чаша вода или бульон. Похлупва се с капак, намаля се котлона, и се оставя докото месото и лука са готови. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар