Търсене в този блог

понеделник, 13 юни 2016 г.

Зеленчукови кошнички и новия брой на SOintoFOOD


Ето го и него- новият брой на SOintoFOOD -  шарен, весел и пъстър. Аз съм безкрайно щастлива и радостна да споделя моето участие и рецепти, включени в електронното списание. Едновременно изненадана, вдъхновена и леко притеснена приех поканата на Гери от Мус от краски и мечти, да участвам в новия брой посветен на децата. Двете заедно с Мария от Fait Maison полагат усилия и влагат не малко енергия в осъществяването на проекта. Брой 4 е посветен на детските мечти и на началото на прекрасното лято. В списанието участвам с три рецепти,  а сега ще представя първата:


Зеленчукови кошнички



4 картофа
3 гъби
1 тиквичка
1 червена чушка
1 глава лук
12 чери домата
12 пъдпъдъчи яйца
3 с.л олио/зехтин
½ ч.л риган
щипка чесън на прах
щипка черен пипер
щипка кимион
сол на вкус




Зеленчуците се почистват и измиват. Картофите се нарязват на тънки колелца, посоляват се и се подсушават върху чиста кърпа или върху кухненска хартия. Лука, гъбите, тиквичката и чушката се нарязват на кубчета. В намаслена форма за мъфини се подреждат кръгчета картофи, като се застъпват едно за друго. Запичат се докато омекнат в загрята на 180 градуса фурна.
В тиган с малко мазнина се задушават лука, гъбите, тиквичката и чушката. Овкусяват се със сол и подправки. Във всяка кошничка от картофи се слага по малко плънка, чуква се по едно пъдпъдъче яйце и по един чери домат. Връщат се във фурната, докато яйцата се изпекат. Поднасят се като гарнитура или предястие. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    радвам се за твоето участие в това прекрасно списание.Видях рецептата и очаквах да я публикуваш скоро.И знам, мъфините са твоите изненади винаги.Учудвам се колко много рецепти можеш да сътвориш използвайки формата за мъфини.А точно тези мъфини са една чудесна изненада за всякакъв повод - и за деца, и за възрастни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, благодаря за милите думи! Наистина мъфините се оказаха огромно поле за вкусни импровизации. И са чудесни за всички - малки и големи ;) Приятна вечер!

      Изтриване