Търсене в този блог

четвъртък, 3 ноември 2016 г.

Яхния с пилешко месо и карначета



Днешната рецепта е за една много вкусна и бърза за приготвяне яхния. И карначетата и пилешкото месо се готвят за кратко, остават сочни и ароматни. Много добре се комбинират двата вида месо, свинското месо е по мазно, а пилешкото по постно. Приготвих яхнията с пилешко филе, но първоначално идеята беше да я приготвя с обезкостени пилешки бутчета. Ето и рецептата :

Яхния с пилешко месо и карначета





400 гр. пилешко месо
300 гр. карначета
250 мл. доматен сок
2 глави лук
1 морков
2 ч.л червен пипер
1 ч.л риган
2 с.л брашно
1 ч.л подправка (чесън на прах, кимион, джинджифил, черен пипер, червен пипер, сминдух)
олио
сол




Първо се нарязват продуктите. Лукът се реже на средни кубчета, моркова на кръгчета, пилешкото месо се нарязва на хапки, карначето се нарязва на парченца. В тенжера се загрява мазнина и се задушава лука. Когато омекне към него се прибавят морковите, и малко след това пилешко месо. След като месото си смени цвета се прибавят парчетата карначе. Овкусява се със сол и подправки, сипва се доматеният сок. Ако има нужда се добавя и вода. Оставя се на тих огън да къкри за 10-15 минути. Разбърква се брашното с малко студена вода, докато се разтвори добре. При непрекъснато разбъркване се прибавя към яхнията. Оставя се отново да заври и се сваля от огъня. По желание се поръсва с наситнен магданоз. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар