Търсене в този блог

петък, 1 май 2015 г.

Зеленчукова салата с левурда

Салатата е съвсем обикновена, но я записвам заради страхотния дресинг, който приготвих за нея. Получи се невероятно вкусно бурканче- черно злато. Нищо от вкусовете не доминираше, и всичко беше балансирано. Ето я и рецептата:

Зеленчукова салата с левурда



листа левурда
краставица
репички
копър


дресинг:
балсамов оцет
зехтин, овкусен със сушени домати
орехово масло
хималайска сол
мед от глухарчета


Количества няма да дам, за да може всеки да ги определи според личните си предпочитания и вкус. Лично на мен ми допада мазнината спрямо киселината да е 1:1, но някой предпочитат киселината да е два пъти по малко от мазнината, въпрос на вкус. Всички продукти за дресинга се сипват в бурканче, затваря се и се разтръсква енергично. Аз правя по едно бурканче от бебешко пюре, което използвам за 2-3 салати. Така приготвен дресинга издържа няколко дни в хладилник. Зеленчуците за салатата се почистват и нарязват. Поливат се с дресинга преди сервиране. Дресинга изпробвах и със салата айсберг, също се получи чудесно съчетание. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Много интересен дресинг за тази вкусна салатка Теди.Много впечатляващо, разкошно предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ме радва, че ти харесва предложението. А дресинга е толкова ароматен. Поздрави!

      Изтриване