Търсене в този блог

сряда, 15 юли 2015 г.

Яйчен крем с грис



Нямам никъкъв съзнателен спомен от детската градина относно десертите с грис. Нито пък имам такъв спомен от вкъщи. Извода е, че най вероятно или не съм яла, или че съм го харесвала и не съм се мръщила. Каквато и да е причината, мога да си наваксвам покрай децата. Получи се креместо чудно грисче, а кокосовите стърготини са прекрасно допълнение. Подходящо за хапване по всяко време. Ето и рецептата:




Яйчен крем с грис






1,5 л. прясно мляко
3 жълтъка
1 ч.ч захар
1ч.ч грис
1 ванилова захар


допълнително:
кокосови стърготини
канела


Жълтъците и захарта се разбиват на крем. Млякото се слага на котлона, малко преди да заври се изважда. Гриса се добавя към яйчния крем. Постепенно при неприкъснато разбъркване се налива от топлото мляко към сместа. След това всичко се връща на котлона. Разбърква се до сваряване на десерта. По желание може да се добави кокосови стърготини. Още топъл готовия крем се разсипва в чашки или десертни купички. Поръсва се с канела и се поднася охладен. Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Теди,
    чудесен е станал гриса, не съм правила с жълтъци, но става много добре и само с прясно мляко.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване