Търсене в този блог

четвъртък, 16 юли 2015 г.

Млечна фабрика : Лешниково мляко и рецепта



Друг вид ядково мляко, който искам да покажа е млякото от лешници. Много ароматно, с вкус на лешници. Първата комбинация, която ми идва на ум е на тази с какао- истинско шоко изкушение. Обаче аз направих друго. Реших да приготвя зелено смути. Много вкусно, интересно и лесно за приготвяне. Първо приготвих лешниковото мляко. По технологията 3:1(три части вода, една част лешници). Направих го, като накиснах ядките във филтрирана вода от предходната вечер. На сутринта ги смлях с три чаши вода. Пулпа прецедих и изсуших за прибавянето към сладкиши, бонбони, мъфини.




А зеленото смути направих, като наситних магданоз, рукола и копър. Прехвърлих зелениите в дълбок съд заедно с чаша и половина лешниково мляко и пасирах. Останах изненадана и очарована от вкуса. Опитайте!

2 коментара:

  1. Теди,
    много, много хубава рецепта за мляко и смути.Не съм правила мляко от лешници, имаме лешник, но за сега дава малко ядки.Но ще изпробвам и съм сигуурна, че е много вкусно.Без съмнение и смутито се е получило прекрасно.Напоследък всеки ден правя подобни смутита , но не съм ги показвала в блога.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Опитай Ели, получава се много свежо смути. Не му трябват никакви допълнителни овкусители и аромати. Спокоен петък!

    ОтговорИзтриване