Рецептата е от доброто старо време, когато времето беше малко, а трябваше да се приготви нещо вкусно за хапване. В дните около Коледа и Нова Година се прибираше прасе почти във всяка къща. Правеха се джумерки, мас, пакети с месо за готвене, буркани и задължителните луканки. Помня голямото суетене около прибирането на месото. Помагала съм за направата на каймата и пълненето на луканки. Татко правеше няколко кюфтета, изпичаше ги на жар, за да провери овкусена ли е добре каймата. Това бяха най- вкусните кюфтета, които съм опитвала. Днес родителите ми не гледат прасе, а свекърите ни снабдяват с луканки.
Домашна луканка с яйца и зелен лук
1 голяма или 2 малки домашни луканки
4 яйца
2 стръка пресен лук
подправки на вкус
олио
сол
Луканката се нарязва на колелца. В тиган с малко мазнина се запържват от всички страни. Яйцата се разбиват леко с вилица, подправят се на вкус. Прибавят се към луканката. Разбърква се хубаво, и минута преди да се извади от огъня се прибавя нарязаният зелен лук. Отново се разбърква, за да се задуши леко зеления лук и се изважда. Сервира се с прясна салата и хляб. Приятен апетит!
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО ТЕДИ !
ОтговорИзтриванеМир, любов, здраве и благоденствие за цялото ти семейсво !
Навремето много често я приготвяхме тази гозба - бърза, лесна и много удобна за бърза вечеря или обяд.
Весели празници !
Честито Рождество, Ели! С пожелание за усмивки, здраве и сбъднати мечти! Наистина гозбата се приготвяше много често, записвам я в блога, за да се подсетим за нея! Мирни и споделени празници!
ИзтриванеНе съм опитвала, но изглежда много вкусно:)
ОтговорИзтриванеВкусничко е, Веси! С домашни продукти всичко е много вкусно! Приятен неделен ден!
Изтриване