Овесени бонбони със слънчогледов тахан
1/2 ч.ч кайсиеви ядки
1/2 ч.ч лешници
1 ч.ч фини овесени ядки
2 с.л чия
3 с.л кокосови стърготини
3 с.л мед
4 с.л слънчогледов тахан
2 с.л кокосово масло
1-2 с.л вода при нужда
кокосови стърготини
какао
Кайсиевите ядки и лешниците се смилат на ситно и се смесват с овесените. Прибавя се чията и кокосовите стърготини. Медът, слънчогледовия тахан и разтопеното кокосово масло се прибавят към сухата смес, и се омесва добре. При нужда се добавя малко вода. Сместа се охлажда и се поставя между два листа хартия за печене. Разточва се на дебелина 5 милиметра и се изрязват правоъгълници и квадрати. Половината се овалват в какао, останалите в кокосови стърготини. От изрезките се овалват топчета. Приятен апетит!
Ах, че хубавкиии!...
ОтговорИзтриванеВзимам, взимам - от всеки вид (и форма) по една! :)
Поздрави, Теди, и прекрасен ден!
Заповядай, от всички си вземи! Бонбоните не са много сладки, но са вкусни и ароматни! Прекрасен петък, Мими!
ИзтриванеТеди,
ОтговорИзтриванепрекрасни са бонбоните.Веднага си запазвам рецептата за проба по празниците.Нямам сега много време.Идеално е предложението, лесно и вкусно.
Поздрави !
Ели, много вкусни се получиха със слънчогледовия тахан. Досега не бях опитвала, но много ми хареса. Получи се чудесна комбинация. Усмихнат и слънчев ден!
ИзтриванеТеди, здравословно и вкусно, грабвам пътьом по една:)
ОтговорИзтриванеНезнам колко са здравословни, но за разнообразие на традиционните десерти са чудесни! Слънчеви поздрави!
Изтриване