Преди време в едно малко ресторантче си поръчах такива рулца от пъстърва. Много ми харесаха, и се опитах да ги повторя вкъщи. Получиха се прекрасни! Идеално ястие за лека вечеря, в приятната компания на виното на татко. Ето и как ги приготвих :
Рулца от пъстърва с намачкани картофи
2 пъстърви
2 лимона
1 ч.л мед
стръкчета копър
черен пипер
олио
сол
500 гр картофи
черен пипер
олио
сол
Рибата се почиства и се оформят филета. В купа се разбъркват сока от един лимон, меда и подправките. Филетата се намазват със сместа и се оставят 30 минути на хладно. От втория лимон се нарязват колелца, които се разделят на две. Във всяко парче риба се поставят стръкчета копър и по 1-2 резенчета лимон. Навиват се рулца, като се започва от опашката. Забождат се с шишчетата, и се прехвърлят в тава за печене. Хубаво е да е покрита с хартия за печене, или добре омаслена.
Картофите се белят и поставят в тенжера. Варят се докато омекнат леко и станат почти готови. Изваждат се в тавата при рибата. Всяко картофче се притиска отгоре, докато се напука. Овкусяват се със сол и черен пипер. Могат да се ползват и други любими подправки. Картофите и рибката се поливат с олио. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна до готовност. Сервира се със свежа салата. Приятен апетит!
Теди,
ОтговорИзтриванепрекрасни са рулцата.Отдавна не съм правила, но по твоя идея ще ги приготвя скоро.Чудни са станали.
Поздрави !
Много добре се получиха, Ели, опитай! Усмихнат четвъртък!
Изтриване