Търсене в този блог

сряда, 1 юни 2016 г.

Честит празник и Плодова крем пита

Честит празник на всички малки и пораснали деца! Бъдете здрави, игриви и ученолюбиви, бъдете безгрижни и щастливи!
На днешния ден избрах да почерпя моите деца и семейството си с плодова крем пита. Прави се бързо, и се изяжда още по бързо. Ето и продуктите :


Плодова крем пита





250 гр. бутер тесто


800 мл. прясно мляко
4 яйца
2 с.л с голям връх царевично нишесте
50 гр. масло
2 ванилии
3/4 ч.ч захар


250 гр. череши
2 праскови
1 к.ч захар
1 ч.л с връх царевично нишесте




Бутер тестото се размразява. Разточва се леко и се поставя в 26 см. тавичка. Издига се борд по стените на тавата. Надупчва се с вилица. Изпича се в загрята на 220 градуса фурна, или според инструкциите на пакета тесто. Изважда се в подходяща тортена чиния. Ако има останали изрезки от тестото, се разточват и изрязват фигурки. Изпичат се, охлаждат се и се използват за украса.
За крема първо се загрява млякото. През това време се разбиват яйцата със захарта и нишестето. Прибавят се ванилиите. Цялата смес се изсипва при млякото и се разбърква,  докато се свари. Прибавя се маслото, бърка се докато се усвои. Изчаква се малко да се охлади,  и се изсипва върху блата. Прибира се в хладилник.
Черешите и прасковите се почистват от костилките. Прасковите се нарязват на резени. В 100 мл. вода се изсипва захарта и се разбърква докато се разтопи. Прибавят се плодовете, варят се, докато омекнат леко, но се внимава да не се преварят. Нишестето се размива в малко студена вода. Прибавя се, като непрекъснато се разбърква. Бърка се внимателно, докато сместа кипне. Изважда се и се охлажда малко. Разпределят се плодовете върху крема. Крем питата се охлажда за няколко часа в хладилник. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    да е честит и весел празника на всички деца и на техните родители, които са решили да ги изненадат.Чудесна е плодовата пита.Не съм правила точно по този начин, но бутер - тестото дава много възможности за импровизация.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване