Търсене в този блог

събота, 12 ноември 2016 г.

Банички охлювчета



Отдавна не бях правила баница за семейството си. Този път реших да разнообразя и я приготвих на охлювчета. Получи се много добре. Идеално се изпече на по ниска температура, и стана много маслена и хрупкава. Приготвя се с малко продукти и сравнително бързо.  


Банички охлювчета






1 пакет кори за баница (350 гр.)
3 големи яйца
400 гр. сирене
100 гр. масло
50 гр. олио





Сиренето се натрушава на дребни парченца. Прибавят се яйцата и се разбърква хубаво, докато сиренето усвои яйцата. Маслото се разтопява и се прибавя към олиото. Взима се само по една кора, която се намазва с мазнина. В единият край от дългата страна се прегъва на 2-3 сантиметра. Върху прегънатото се поставя част от плънката. Навива се на руло, а след това на охлюв. Всяко охлювче се поставя в тава върху хартия за печене. Крайчетата се поставят едно към друго, за да не се развият. Баницата се пече в загрята на 180 градуса фурна. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    у дома много често правя баници.Корите за баница не съдържат мая и повече се харесват у дома.Правила съм по подобен начин охлювчета, даже съм правила и нарязани охлювчета от корите както са навити / когато ги изваждаме от пакета / - заливам ги отгоре със заливка от кисело мляко, яйце и сирене.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване