Свинско със зелен фасул
500 гр свинско месо
250 гр замразен кръгъл зелен фасул
2 моркова
1 глава лук
1 глава чесън
черен пипер
джоджен
риган
сол
олио
Месото се нарязва на хапки, лука на дребни кубчета. Моркова се нарязва на колелца, скилидките чесън се белят и оставят цели. В дълбока незалепваща тенжера се сипва малко олио и нарязаното месо. Овкусява се със сол и черен пипер и периодично се разбърква, до достигане на готовност. Прибавят се лука и морковите, и когато омекнат замразения боб. Ястието се подправя, и му се долива малко вода. Няколко минути преди да се оттегли от котлона, се добавят чесънчетата. Ако има нужда се сгъстява с брашно. Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар