Търсене в този блог

петък, 17 април 2015 г.

Свинско със зелен фасул

Вкъщи не готвя зелен фасул, защото си го ям само аз. Обаче сега имам съмишленик, който споделя моите кулинарни предпочитания. Така се роди и тази рецепта, на пръв поглед нищо особенно, обаче на мен ми се видя много вкусна. Реших да я направя с месо, и се получи вкусно и засищащо ястие. Ето я и рецептата:

Свинско със зелен фасул





500 гр свинско месо
250 гр замразен кръгъл зелен фасул
2 моркова
1 глава лук
1 глава чесън
черен пипер
джоджен
риган
сол
олио


Месото се нарязва на хапки, лука на дребни кубчета. Моркова се нарязва на колелца, скилидките чесън се белят и оставят цели. В дълбока незалепваща тенжера се сипва малко олио и нарязаното месо. Овкусява се със сол и черен пипер и периодично се разбърква, до достигане на готовност. Прибавят се лука и морковите, и когато омекнат замразения боб. Ястието се подправя, и му се долива малко вода. Няколко минути преди да се оттегли от котлона, се добавят чесънчетата. Ако има нужда се сгъстява с брашно. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар