Зелени кюфтенца
500 гр свинско месо от плешка
2-3 филийки хляб
60-80 гр левурда
1 стрък пресен чесън
1 стрък зелен лук
1/2 връзка магданоз
1 яйце
черен пипер
кимион
риган
олио
сол
Хлябът, заедно с измитите и подсушени зелении-лук, чесън, левруда и магданоз, се смила в кухненски робот. Получават се чудни зелени хлебни трохи, които могат да бъдат поръска на различни печени ястия. След това се пресипват в купа. Месото се реже на парчета и се поставя в робота. Смила се на кайма, прибавят се подправките и зелената смес. Поставя се яйцето и продуктите се миксират отново за няколко секунди. Когато всичко е добре смесено, се оформят кюфтета. Нареждат се върху хартия за печене, полива се всяко кюфте с малко олио и се пече във силна фурна. По средата на печенето се обръщат. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар