Търсене в този блог

събота, 5 декември 2015 г.

Райско смути за деца



Има моменти, когато момчетата не искат да хапват плодове. Тогава прилагам малко хитрост, и успявам да им предложа дозата витамини под формата на смути. Такъв е и днешния случай. Райска ябълка не искат да опитат, затова я вкарах при любимите банан и круша. И се получи вкусно!

Райско смути за деца




2 райски ябълки
1 банан
1 круша
2 с.л мед


Всички плодове, които се правят на смути трябва да са добре узрели и омекнали. Това важи най-вече за райската ябълка.
Плодовете се измиват и обелват. Поставят се в блендер или купа на пасатор, заедно с меда и се разбиват на нектар. В повечето случаи не е необходимо добавянето на мед, но аз слагам, за да съм сигурна, че ще го харесат. Наздраве!

4 коментара:

  1. Да ти призная и аз все отхвърлям райската ябълка,а баща ми все ми я предлага,пък не съм се сещала,че ще стане на смути.Идеално питие си приготвила на момчетата,Теди,че и цвят има за милиони!Щастливи декемврийски празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз не я харесах на първо опитване, Роси! В това смути райската ябълка много добре се скрива, и аромати могат да се добавят. Весели и споделени празници и за теб!

      Изтриване
  2. Теди,
    веднага ще приготвя това смути.Много обичам райски ябълки от няколко години.Но винаги купувам от един сорт, които са едри, добре омекнали и много вкусни.
    Да ви е сладко на всички у дома ! Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ги обичам, Ели! Опитвам се и децата да науча да ги харесват! Спокойна нова седмица!

      Изтриване